12/18/08

Nii, ometi väike puhkus!

Mm, mõtlesin siis, et kirjutan siia ka midagi. Ikkagi kauaoodat' aeg käes ning võimalik jällegi lõõgastuda tulevate pühade jooksul. Kuigi jõuan ilmselt internetiavarustesse pühadetervitusi veel õigel ajalgi saata, ei tee ilmselt paha juba praegugi midagi öelda. Teisisõnu - HÄID PÜHI!

Muide, kavatsen omajagu filme tuleval perioodil ära vaadata, neid on mul juba mingisugune metsik hulk kogunenud. Eelisjärjekorras on aga ilmselt siiski värsked Golden Globes'i nominendid, sest pidulik üleandmisshow on ju juba 11. jaanuaril. Üks neist, FROST/NIXON, on juba isegi ära tõmmatud. Ülejäänusid tuleb vist lihtsalt pikkisilmi oodata:

THE CURIOUS CASE OF BENJAMIN BUTTON, David Fincheri uus film
THE READER, Stephen Daldry uus film (reshissöör, kes seisab THE HOURS(!) taga), ekraniseering Bernhard Schlinki romaanile Vorleser
REVOLUTIONARY ROAD, uus film Sam Mendes'ilt (kes oli reshissöör filmile AMERICAN BEAUTY!)
ning ilmselt aasta üllataja, SLUMDOG MILLIONAIRE, reshissöör Danny Boyle (mees, kes seisis nt filmi TRAINSPOTTING taga). Lugu ise räägib vaesest India noorukist, kes läheb osalema India versiooni game-show'st "Who wants to be a millionaire?", püüdes sel moel tõestada armastust oma südamedaamile, kes on show andunud fänn. Küsimuste vastused, muide, võtvat ta elust enesest ning armastusest, mida ta tunneb. Arvatavasti taoline film, mille peaks ära vaatama juba puhtast huvist, et WTF. Imdb.com'is on asjal juba metsik skoor - 8.5

Muuhulgas on plaanis ka vanemate ja/või juba lõppenud sarjade edasi vaatamine, mis käesoleva hooaja alguse uue kraami valguses unarusse jäi. Ausalt öeldes jumal tänatud, et ometi "vana ja head" vaatama saan hakata, sest 2008. aasta sügishooaeg ei toonud ikka, andke andeks, mitte sittagi head. Üht-teist leidus vaid USA kaablikanalite peal ning irooniliselt väljendus see ka gloobuste nominentide hulgas - praktiliselt kõik peale HOUSE, MD kuulub kaabli valda. Aga iseenesest näiteks TRUE BLOOD (Alan Balli, SIX FEET UNDER autori, uus sari), peaosas Anna Paquin, mulle meeldis suhteliselt hästi. Selline omapärane, millest võib kujuneda midagi väga head, kui asjal kasvada lasta (ja vähemalt mingi aeg lastakse ka - HBO juba teise hooaja tellis).
Loodetavasti tavakanalite kvaliteet paraneb uue aasta alguses ka - ma isiklikult ootan pikkisilmi Joss Wheadoni uut sarja DOLLHOUSE. Muidugi seda hakkab näitama FOX, mistõttu kehvade reitingutega tal pikka pidu poleks. Ja karta on, et ega metsikuid reitinguid ei tule ka. Teine variant on see, et Wheadongi on läinud vb kommertslikumat teed ning püüdnud massidele meeldida. Sellisel juhul võivad reitingud olla head, aga vana ja hea BUFFY ning FIREFLY vaib oleks kadunud. Mnjah, eks ole näha, mis saab.
Aga kui üdini positiivsetest asjadest rääkida, siis jaanuaris tuleb tagasi DAMAGES ja BATTLESTAR GALACTICA. Kuigi viimane, paraku, viimase 11 osaga üleüldse. Vähemalt praegusel hetkel ütleksin, et jooksvatest sarjadest oleks tegemist ühega neljast, mille täielik lõpp tõesti vaimselt päris rusuv oleks. Taolist kraami lihtsalt *enam* ei tehta. Muide, suured lootused on kusagil ilmselt 2010. aastal algava CAPRICAga, mis on mõeldud BG'le enam-vähem järjena. Nii et eks aeg annab arutlust. Ja jaanuar toob veel omajagu tavalistest reeglitest kõrvale kaldumist. Nimelt kavatsen ma sel korral algatuseks arvuti kaudu LOSTi 5ndat hooaega kaeda. Ja siis hiljem, sügisel, telekast uuesti! Ma ütleksin, et mõttel on jumet. Paraku pole aga LOSTki igavene, sest on juba ametlikult paigas, et viies hooaeg on eelviimane. Ma ausalt öeldes tõesti ei tea, mis saab, kui ühel hetkel, lähemas tulevikus, nii ühe-kahe aasta pärast, kõik tõeliselt võrratu kraam otsa lõpeb. Vähemalt hetkel on tentents küll selline, et midagi sarnast asemele annab otsida. Ja isegi siis, ilmselt ei leia. Antud hetkel on mul näiteks südamest hea meel, et kuid tagasi ma *alles* hakkasin BOSTON LEGALit vaatama, vastasel juhul oleksin oma kaks nädalat tagasi samuti masenduses olnud, sest lõppes seegi otsa. Taolist metsikult head näitlejateansamblit annab samuti otsida. Denny Crane!

Aga ega ma ei oskagi enam midagi rohkemat hetkel kirjutada. Võib-olla sai juba isegi liiga palju juttu.

1 comment:

Lumivalgeke said...

Häid pühi sulle samuti, ma ei tea üldse, kas peale tänast järgmised 5 päeva netti saan ja õigel päeval jäävad pühadetervitused ilmselt saatmata. Mitte, et ma jõulufänn oleksin, rohkem nagu pööripäevainimene, aga kaitsevägi on õpetanud mind hindama asjade tegemist lihtsalt selle pärast, et nii on alati tehtud:P Headest sarjadest rääkides - sulle see ilmselt huvi ei paku, aga mul õnnestus USAst saada kõik kolm "Airwolfi" hooaega ja nüüd, kui "Allo!Allo!"-maraton ära lõppeb, saab asuda "Airwolfi"-maratoni kallale. Ilmselt küll alles peale pühi, kui sugulased on läbi käidud ja kui ma jälle töötu olen ja aega laialt käes. Peaks mõtlema ka mõnede tulnud ideede kirja paneku peale, aga inspiratsiooni tuleb harva. Peabki vist sinu eeskujul rohkem filme vaatama - kellegi teise täiuselähedane looming inspireerib paratamatult. Iseasi, kas ma suudan siis kohe kirjutama asudes mõjutustest vabaks jääda. Samas - kes meist ikka mõjututest vaba on, eksole:) Vaatamata asjade nimekiri ongi juba liiga pikaks kasvanud, sinu kirjutised siin kasvatavad seda veelgi:)

Et siis pühi!:) Ja huvitavat vaatamist!:)